Skip to content
Meike

Hoi, ik ben Meike en ik loop deze week stage bij Groep5700. Ik zit in mijn eerste jaar van de studie commerciële economie op de Fontys. Tijdens deze week loop ik met een aantal projecten mee en leer ik over verschillende communicatietechnieken.

Eén van die technieken is gebaseerd op gedragsverandering. Groep5700 past dit veel toe bij projecten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over het besparen van energie of meegaan in veranderingen van woonwijken. Deze gedragsveranderingstechnieken zorgen ervoor dat mensen bepaalde acties ondernemen die zij met een andere manier van communiceren misschien niet of anders zouden doen. Eens kijken of ik er tijdens mijn studie of thuis ook mee aan de slag kan! J

Verder ben ik deze week bezig geweest met een aantal projecten. Ik ben bijvoorbeeld bezig geweest met het bedenken van sociale media berichten en het invullen van een contentkalender voor een middelbare school. Verder ben ik bezig geweest met een functioneel ontwerp van een website voor een andere middelbare school. Ik heb meegekeken en meegeholpen met de facturatie van Groep5700 en ik heb een speurtocht bedacht tegen zwerfafval voor basisschoolleerlingen.

Ik ben benieuwd wat er de rest van de week op de planning staat!

Dit vind je misschien ook leuk
IMG_0693
Door de Coronacrisis komen sommige activiteiten tijdelijk stil te staan. Dat is vervelend, maar geeft ook ruimte om aan de slag te gaan met zaken waar normaal minder tijd voor is. Bijvoorbeeld met social media. Onze contentspecialist Ingrid geeft 5 tips om aan de slag te gaan met social media.
Udo Holtappels Groep5700
Ergens begin 2015 las ik in de voorjaarsnota van de gemeente Helmond iets over een Stadslab en het Sociaal Innovatief Fonds. Mijn ‘bèta’-geest met ‘alfa’-opleiding werd onmiddellijk geprikkeld; allerlei beelden waarin creativiteit en reageerbuizen streden om de hoofdrol, borrelden in mij op. Maar nergens was er iets concreets over het Stadslab Helmond te vinden. Ik klom in de pen en opperde de werkwijze van Imagineering om het Stadslab te gaan ontwikkelen. Dat ging niet zonder slag of stoot;  hobbels doemden op, anders denken en doen was continu noodzakelijk. Maar…: met...