Skip to content
Meesterproef Milan

Na vier maanden stage lopen, was het vandaag tijd voor Milans meesterproef! Onze stagiair en student vormgeving presenteerde zijn afstudeerproject. Als schaduwopdracht ontwierp hij een nieuwe huisstijl voor een middelbare school uit de regio.

De opdracht was het ontwerpen van een compleet nieuwe huisstijl. Milan begon met een kleurenpallet en logo. Vervolgens verwerkte hij deze elementen uit in een nieuw briefpapier, enveloppen, banners, visitekaartjes, schoolgids en flyers voor de open dag.

Fris ontwerp met verrassende elementen

Udo was direct onder de indruk. ‘Het verhaal van Milan klopt. Bij het kiezen van de kleuren heeft hij goed gekeken naar de eigenschappen van de school.’ Ook Frederique is enthousiast. ‘De stijl van de vormgeving vind ik goed gekozen. Het is een fris ontwerp met verrassende elementen.’ Jorgen, die ook Milans stagebegeleider was, heeft nog een verbeterpunt. ‘Je hebt gekozen voor een niet-standaard lettertype waar de school voor moet betalen. Dit kan, maar houd er rekening mee dat ontvangers van een digitale brief die dit font niet hebben, een ander lettertype lezen.’

Een leerzame ervaring

En hoe kijkt Milan terug op zijn stage? ‘Ik vond het een leuke opdracht. Het dwong me tot werken met Indesign. Dit is een ontwerpprogramma waar ik nog niet zo veel ervaring mee had. Ik heb veel van deze opdracht geleerd. Ook vond ik het leuk om stage te lopen bij een communicatiebureau. De opdrachten hier zijn heel divers, net als de collega’s. Jullie kijken met een frisse blik naar mijn ontwerpen en gaven mij goede input waar ik verder mee kon.’

Nog even in spanning

Eind mei hoort Milan of hij geslaagd is. Wat ons betreft is dat zeker het geval! Duimen jullie mee voor een mooi cijfer?

Dit vind je misschien ook leuk
New,York,City,-,June,3,,2008:,Monument,To,Hans
Een paar maanden geleden was ik in New York. Mijn vrouw, mijn zoon, een vriendinnetje en ik hadden een appartement in Upper West Side, vlakbij Central Park. De laatste dag was het prachtig weer en het park stroomde vol met een keur aan mensen. Een smeltkroes, echt! Het was nog voor het tijdperk Trump, we liepen door de nadagen van Obama. De wereld was mooi, het zonnetje prikte zachtjes in onze huid. We kwamen langs een plek met een beeld van Hans Christiaan Andersen, waar wekelijks een Storytelling Hour wordt...
Deurne-kleurt-oranje-5700
Vorige week stond ik met mijn band Millers Inc. op het podium van de Kasteeltuinconcerten in Helmond. Wat hebben we genoten!! Veel dank aan het massaal toegestroomde publiek. En natuurlijk ook aan mijn collega’s, die halverwege nog een leuke actie hadden: 250 roze strandballen vlogen door het publiek. Een vakantiegevoel in ons eigen Helmond. Dit was voor mij echt een avond om nooit te vergeten. Wat muziek met ons doet Muziek kan je hart binnenstormen; je tot tranen ontroeren of intens gelukkig maken. Even helemaal uit je dak terwijl niemand...