Skip to content
Meesterproef Milan

Na vier maanden stage lopen, was het vandaag tijd voor Milans meesterproef! Onze stagiair en student vormgeving presenteerde zijn afstudeerproject. Als schaduwopdracht ontwierp hij een nieuwe huisstijl voor een middelbare school uit de regio.

De opdracht was het ontwerpen van een compleet nieuwe huisstijl. Milan begon met een kleurenpallet en logo. Vervolgens verwerkte hij deze elementen uit in een nieuw briefpapier, enveloppen, banners, visitekaartjes, schoolgids en flyers voor de open dag.

Fris ontwerp met verrassende elementen

Udo was direct onder de indruk. ‘Het verhaal van Milan klopt. Bij het kiezen van de kleuren heeft hij goed gekeken naar de eigenschappen van de school.’ Ook Frederique is enthousiast. ‘De stijl van de vormgeving vind ik goed gekozen. Het is een fris ontwerp met verrassende elementen.’ Jorgen, die ook Milans stagebegeleider was, heeft nog een verbeterpunt. ‘Je hebt gekozen voor een niet-standaard lettertype waar de school voor moet betalen. Dit kan, maar houd er rekening mee dat ontvangers van een digitale brief die dit font niet hebben, een ander lettertype lezen.’

Een leerzame ervaring

En hoe kijkt Milan terug op zijn stage? ‘Ik vond het een leuke opdracht. Het dwong me tot werken met Indesign. Dit is een ontwerpprogramma waar ik nog niet zo veel ervaring mee had. Ik heb veel van deze opdracht geleerd. Ook vond ik het leuk om stage te lopen bij een communicatiebureau. De opdrachten hier zijn heel divers, net als de collega’s. Jullie kijken met een frisse blik naar mijn ontwerpen en gaven mij goede input waar ik verder mee kon.’

Nog even in spanning

Eind mei hoort Milan of hij geslaagd is. Wat ons betreft is dat zeker het geval! Duimen jullie mee voor een mooi cijfer?

Dit vind je misschien ook leuk
We_Can_Do_It
Hi allemaal, mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Lisa en ik ben één van de 2 nieuwe medewerkers van Groep5700! Na een heel goed oud-op-nieuw ben ik inmiddels al 3 weken ‘binnen’ en ben ik met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid begonnen aan mijn eerste projecten. Mijn kwaliteiten liggen bij het organiseren van evenementen, communicatie en social media. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de eventbranche waar ik in binnen- en buitenland hele mooie events heb mogen organiseren voor diverse bedrijven, van grootschalige publieksevenementen tot kleine en...
corporate-story-5700
‘Kun jij even ons verhaal maken?’ vroeg een klant me enige tijd geleden. Het woordje ‘even’ hierin prikkelde me wel. Je besteedt weken, maanden misschien wel, aan het opzetten van een bedrijf of het ontwikkelen van een visie en missie (worden die termen überhaupt nog wel gebruikt?) en een corporate story moet dan ‘even’ op papier gezet worden. Je zit met het MT middagen lang op de hei en datgene waarmee je naar buiten wilt treden moet in een paar uur door een tekstschrijver in een pakkend verhaal worden omgetoverd. De...