Skip to content

Het mooiste vak van Nederland overdragen aan jong bloed, iets leukers bestaat niet! 

Afgelopen weken hebben wij weer les mogen geven op het Dr. Knippenberg College. Waar we vroeger nog voor de klas stonden tijdens de lessen Economie, doen we dat nu tijdens de les ‘vak oriëntatie’. Het onderwerp is nog steeds hetzelfde: Omgaan met Geld. De manier hoe, verandert met de jaren! 

Been there, done that?
Hoe de les er precies uitziet lees je in deze blog. Waar toen de focus lag op het leren van omgaan met geld, ligt het nu volledig bij het mooiste vak: Communicatie. We hebben de toekomstige communicatieprofessionals dan ook met veel plezier meegenomen in het bedenken van een campagne over Omgaan met Geld 

Het vak overdragen
Want wat doen wij precies en wat kan je daarmee? Tijdens de lessen werden de leerlingen vooral zelf aan het werk gezet. Ze mochten een bewustwordingscampagne creëren waarbij zij hun doelgroep bewust maken over hoe die doelgroep verstandig met hun geld om moeten gaan.  

Van groepsnaam naar echte bewustwordingscampagnes
Waar het voor sommigen in het begin lastig was om een groepsnaam te bedenken, vlogen anderen het liefst zo snel mogelijk door het werkblad heen. Nieuwe doelgroepen zijn geboren, creatieve ideeën zijn geopperd en monden zijn opengevallen van voorbeelden van bewustwordingscampagnes.  

Hoge verwachtingen!
Nadat wij onze lessen over Omgaan met Geld en het maken van een campagne gegeven hadden, zijn de leerlingen zelfstandig aan de gang gegaan. De afgelopen weken zijn zij bezig geweest met het ontwikkelen van de campagne die zij tijdens de les bedacht hadden. Zij hebben posters ontworpen, Instagram-accounts aangemaakt en websites ingericht. Via de socials zagen wij al hoe het proces eraan toe ging. En dat ging goed, de verwachtingen waren dus hoog! 

De uitslag
Na al die weken werken was het tijd voor de markt waarbij wij de campagnes gingen beoordelen. Stiekem waren we wel trots dat ze onze lessen zo goed begrepen hadden. Er waren namelijk verschillende posters gemaakt, fantastische slogans bedacht, er is een campagnelied geschreven en Instagram is weer heel wat accounts rijker. De leerlingen hebben zich goed verdiept in hun onderwerpen, één groepje is zelfs naar het politiebureau gegaan om daar de politie vragen te stellen over hun onderwerp en mee te werken aan hun posters en slogan. Zelf hebben ze er ook behoorlijk wat van geleerd. 

“Wow, juf! Het is eigenlijk echt belangrijk dat je gewoon goed op je geld let en hard werkt hè?” was een van de uitspraken die we terugkregen. – Jij snapt het, kerel! 

Al met al was het leuk te zien om de toekomstige communicatie-collega’s zo aan het werk te zien. We hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken voor onze opvolgers! 

Dit vind je misschien ook leuk
Man,Holding,Booklet,With,Phrase,Golden,Rules,At,Grey,Table,
Een paar jaar geleden sprak ik met de communicatiemanager van een bedrijf in onze regio. Hij zat met twee uitdagingen. Hij was aanwezig op enkele sociale media, maar de dialoog wilde maar niet op gang komen. Hij was al maanden bezig, maar het bleef eenrichtingsverkeer. Het andere probleem: hoewel hij verguld was met de online aanwezigheid van de belangrijkste ambassadeurs, de medewerkers van het bedrijf, was hij lang niet altijd even blij met de aard van hun berichten. Ze waren nogal eens seksistisch van aard, of weinig genuanceerd als het ging...
flyer2019p1
Steeds meer scholen weten hun weg naar ons te vinden. Zo raakten we ook in gesprek met Hans Relou, rector van Gymnasium Bernrode. Hans had gehoord hoe wij verhalen op een strategische manier inzetten en zo organisaties zowel intern als extern naar een hoger plan tillen. Zijn vraag? Help ons om de interne betrokkenheid te vergroten en een blik te werpen op de toekomst van ons gymnasium.