Skip to content
Groep 5700 - Gymnasium Bernrode

Bij Groep5700 zijn we thuis in onderwijs. Steeds meer scholen weten ons te vinden. Zo raakten we in gesprek met Hans Relou, rector van Gymnasium Bernrode. Hans had gehoord hoe wij verhalen op een strategische manier inzetten en zo organisaties zowel intern als extern naar een hoger plan tillen. En daar stopte het niet! Het verhaal van Bernrode is de rode draad in alle communicatiemiddelen.

Voor Gymnasium Bernrode gingen we aan de slag met een toekomstverhaal. Een inspirerend toekomstverhaal geeft richting en energie. Het laat zien waar je staat, waar je tegenaan loopt, maar vooral waar je naartoe wilt. Kortom: we werken tegelijkertijd aan de verhoging van de interne betrokkenheid en de toekomst van Gymnasium Bernrode. Efficiënter kan bijna niet!

Verhalen die ertoe doen

We gingen op zoek naar die verhalen die ertoe doen. Dat deden we bij docenten, leerlingen, ouders en het MT. Aan Udo de taak om hierop door te vragen om de verhalen betekenis te geven en met elkaar in verband te brengen. Het verhaal van Gymnasium Bernrode is geschreven als toneelstuk. Helemaal passend bij een gymnasium natuurlijk. In drie bedrijven geven een docent en leerling hun visie op de toekomst van Gymnasium Bernrode. Het verhaal vormt voor Gymnasium Bernrode de rode draad.

Virtuele open dag

De verhalen die we ophaalden brachten we in beeld in videovorm. Deze gebruikten we onder andere voor de website en social media campagnes. Toen het coronavirus uitbrak kon de traditionele open dag van de school niet doorgaan. Daar bedachten we een oplossing voor. Een virtuele open dag met een rondleiding door de school. Leerlingen uit Groep 7 en 8 konden online lessen volgen en live hun vragen stellen aan docenten. En de video’s? Dat is waardevolle content die we nog jarenlang kunnen inzetten.

Nieuwe website

Bijvoorbeeld op de nieuwe website die we voor de school maakten. In een fris jasje, mét een link naar de Magister omgeving. De website is zo ingericht dat nieuwe leerlingen zich eenvoudig kunnen aanmelden. Dat is namelijk een van de doelen van Bernrode: nieuwe leerlingen werven.

Mediateam

Het meadiateam draagt hier ook aan bij. Dit is een team van leerlingen die begeleid wordt door een docent. Samen maken en plaatsen zij berichten op het Instagram account van de school. Het doel? Potentiële nieuwe leerlingen enthousiast maken over hun school en bestaande leerlingen enthousiast houden. En dat werkt!

Ook werkzaam in het onderwijs en benieuwd wat wij voor jouw school kunnen doen? Neem contact met ons op!

 

Team

Partners

Geen partners gevonden