Skip to content
stichting dorpshuizen laarbeek. fotografie in de woonkamer van beek en donk

Ben jij al bekend met De Huiskamer? Dit is dé ontmoetingsplek waar buurtbewoners makkelijk binnenlopen voor een vraag, een praatje, of om mee te doen aan een activiteit. Nog niet iedereen kent de huiskamers in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout al. Samen met Kim van Uden zetten wij de huiskamers van Laarbeek in de schijnwerpers.

De huiskamers in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout bieden een plek voor ontmoeting, ontspanning en verbinding. Initiatiefnemer is de gemeente Laarbeek, samen met de LEV Laarbeek, Bibliotheek De Lage Beemden en Stichting Dorpshuizen Laarbeek. De diversiteit aan activiteiten en ruimtes bracht uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen we voor een goed programma en dat het gaat ‘leven’ in het dorp? Hoe zorgen we voor bekendheid en zichtbaarheid? Hor zorgen we dat mensen zich welkom voelen in De Huiskamers?

Weerstand wegnemen met open communicatie

Kim, procesbegeleider bij Buro BOOST, ging samen met Lisa aan de slag. Met de werkgroep gingen zij om tafel om te komen tot werkafspraken. Wat werkt? Wat kan er beter? Door het gesprek aan te gaan, werd steeds meer duidelijk en ontstond er commitment en beweging. Heldere afspraken en acties brachten duidelijkheid en energie voor alle betrokkenen en zorgden voor een betere afstemming en samenwerking.  Dat gaf een boost aan het project!

Promotie

En nu is het tijd voor de promotie. Flyers zijn verspreid in de dorpen en advertenties werden geplaatst in lokale kranten en social media. Zoek je een maatje om te kaarten? Heb je een vraag over zorg of ondersteuning? Of wil je weten hoe je online dingen kunt regelen met de overheid? Loop dan eens binnen in één van de Huiskamers. Ook in De Huiskamers zelf is er hard gewerkt aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid. De Huiskamer, er is altijd wat te doen!

Boost voor De Huiskamer

Ook lokale partijen zijn betrokken bij het project. Zo gaf Lisa bij de dorpsraad in Mariahout een presentatie en ging met inwoners in gesprek. En na de zomer geven we ook de website nog een boost. Op naar bruisende Huiskamers in Laarbeek!

Wil jij jouw organisatie in de spotlights zetten? Wil jij jouw project een boost geven met een goede structuur of samenwerking? Wij helpen je met frisse blik op weg! Neem gerust contact met ons op.

Team

Partners