Skip to content
Udo Holtappels en Sander Schimmelpenninck

Eens in de zoveel tijd organiseren wij de stakeholdersbijeenkomst van Compaen. En dat is leuk! We regelen de spreker, we zorgen voor een uitdagende locatie en denken mee over het programma. Normaal gesproken spreek je eerst een datum af met de klant. Dit is vaak een datum dat de organisatie zoveel jaar bestaat of wanneer het goed uitkomt in de agenda’s van bijvoorbeeld de wethouders. Dat ging deze keer een beetje anders.

Sander en de kloof

Want als er iemand is die over de bestaande kloof kan praten, dan is het wel Sander Schimmelpenninck. De hele bijeenkomst werd dus op zijn agenda aangepast, hoe gaaf is dat! De zoektocht naar een geschikte locatie werd daardoor wel iets lastiger. Ons thuishonk Brainport Human Campus was helaas niet beschikbaar. En als Sander Schimmelpenninck komt, willen we natuurlijk wel iets meer dan een zaaltje in Helmond. Uiteindelijk zijn we op de sportieve locatie HUP terechtgekomen.

Ook jonge ondernemers aan het werk

Twee studenten van het Carolus Borromeus College, IBC, (International Business College) hielpen op locatie een handje mee. Zij mochten vanuit school een dag meewerken bij ons. Na een korte briefing wisten de twee heren meteen wat hen te wachten stond. Zij begeleidden alle gasten naar de zaal, stonden hen netjes op te wachten en zorgden ervoor dat iedereen op tijd binnen was. Daarna gingen ze zelf ook snel in de zaal zitten, want Sander Schimmelpenninck wilden zij niet missen!

Van Berlijn, via Amsterdam naar Mierlo

Precies op tijd kwam Sander binnenlopen bij HUP. Zijn reis vanuit de grote steden Berlijn en Amsterdam sloot hij af in het mooie dorp Mierlo voordat hij weer naar zijn huis in Zweden ging. Sander hoeft geen aparte ruimte waar hij zich kan voorbereiden. Hij checkt in de zaal zijn presentatie nog even, pakt een glaasje water en neemt het fruithapje van Udo met open armen aan: ‘dat is wel lekker na zo’n rit van 1,5 uur vanuit Amsterdam.’ Tijdens zijn presentatie zag hij de twee studenten van het Carolus als zijn schoolvoorbeeld. ‘Hoe willen we dat hun toekomst eruit ziet? En waarom zijn er nu al zulke grote verschillen op hun leeftijd? Waar ontstaat die kloof?’ Op al die vragen gaf Sander zijn inzichten waarna de zaal aan de slag kon met oplossingen voor de complexe thema’s waar Compaen (en andere woningstichtingen) tegenaanlopen.

Team

Geen team gevonden

Partners

Geen partners gevonden