Skip to content

Gezien worden, dat wil toch iedereen? Voor een netwerkorganisatie zoals Innovatiehuis de Peel is zichtbaarheid extra belangrijk. Voor het bouwen van een zo groot mogelijk netwerk, om de juiste mensen te bereiken die projecten verder kunnen brengen én om het eigen bestaansrecht te valideren. Al sinds 2018 ondersteunt Groep5700 Innovatiehuisdirecteur Peter de Witte met strategisch communicatieadvies, content marketing en vormgeving. De ambitie voor 2020 was extra bereik en naamsbekendheid creëren en dat is meer dan gelukt!

Innovatiehuis de Peel is een netwerkorganisatie die bedrijven helpt innoveren door ze te verbinden. Samen maken ondernemers zich klaar voor de toekomst en versterken ze de regio. Ook helpt het Innovatiehuis ondernemers om hun weg te vinden naar Brainport Eindhoven. Het succes van het Innovatiehuis hangt voor een groot deel af van hun zichtbaarheid. Marloes Kooter maakte een strategisch communicatieplan voor 2020 en voerde dit samen met Ingrid en Jørgen uit. Doel van het plan: meer zichtbaarheid online en in de media en een groter bereik. Want uitvinden kun je alleen, maar innoveren doe je samen!

Hoe dan?

Al jaren verzorgen we voor het Innovatiehuis vaste communicatie uitingen. Zoals de zes wekelijkse nieuwsbrief, het beheer van de social media kanalen en het schrijven van artikelen voor op de website. In 2020 voegden we nieuwe middelen toe aan de communicatiemix.

 • Nieuwe website – Laat online nog beter zien aan welke projecten men kan meedoen. Gemaakt door partner Ottenheijm.
 • Video – Vertelt in 2 minuten wat het Innovatiehuis is en wat zij kan betekenen voor ondernemers. Hiermee kan directeur Peter de Witte nog beter zijn verhaal vertellen.
 • LinkedIn campagne – Met onze partner Afdeling Online voerden we campagne voor meer volgers en een groter bereik van onze social media berichten.
 • Persberichten – Meer media aandacht voor het Innovatiehuis en haar projecten.

Resultaat

Aan het einde van het jaar keken wij terug op een goed resultaat. Met een nieuwe website, effectieve content marketing en aandacht van de pers, groeide het bereik van het Innovatiehuis als volgt:

In de media

 • 10 artikelen in het Eindhovens Dagblad
 • Video Liza Simons door Omroep Brabant (meer dan 1400x bekeken online )
 • Video met Peter de Witte over het Fieldlab door Brainport Industries

Nieuwe website

 • Gemiddeld 44 bezoekers per dag
 • Bezoekers kwamen op de website via social media (38%), rechtstreeks (bijvoorbeeld nieuwsbrief) (27%) en organisch zoeken (29%)

LinkedIn campagne

 • Aantal volgers van 255 naar 563 (120% ↥)
 • Meer interactie
 • Niet alleen likes, ook betrokkenen die willen aanhaken bij projecten
 • En verzoeken om meer info en achtergrond.

Nieuwsbrief

 • Aantal ingeschreven abonnees nam toe met 28%
 • Betrokkenheid: 67% van alle ontvangers leest regelmatig de nieuwsbrief van het Innovatiehuis.
 • Gemiddelde open-rate 53%. Het gemiddelde % nieuwsbrieven van alle sectoren wereldwijd dat geopend wordt is 23%
 • 12% – 20% klikt door om een artikel verder te lezen. Gemiddeld is dit voor nieuwsbrieven 2,6%.

Mooie resultaten waar zowel Innovatiehuis de Peel als Groep5700 trots op zijn!

Ook meer zichtbaarheid? Neem contact op!

Wil jij ook jouw organisatie, product of merk meer zichtbaar maken? Wij maken graag een plan voor je én voeren het uit. Neem contact met ons op, dan gaan we samen aan de slag! 

Dit vind je misschien ook leuk
Word,Writing,Text,Maternity,Leave.,Business,Concept,For,The,Leave
Afgelopen augustus ben ik weer moeder geworden van een prachtige zoon, Max. Na een superfijne kraamtijd mocht ik het na drie weken in mijn ‘eentje’ redden, Daniël ging weer werken. Dat was toch een flinke klus kan ik je zeggen – herstellende van een keizersnede, met een stuiterende dreumes en een baby met de nodige krampjes. Oh ja, en ze hebben ook nog even allebei de waterpokken gehad! Maar goed, ondertussen komt het nieuwe gezinsleventje aardig op de rit, zijn we heerlijk aan het genieten en blijft het voorlopig nog...
Deurne-kleurt-oranje-5700
Vorige week stond ik met mijn band Millers Inc. op het podium van de Kasteeltuinconcerten in Helmond. Wat hebben we genoten!! Veel dank aan het massaal toegestroomde publiek. En natuurlijk ook aan mijn collega’s, die halverwege nog een leuke actie hadden: 250 roze strandballen vlogen door het publiek. Een vakantiegevoel in ons eigen Helmond. Dit was voor mij echt een avond om nooit te vergeten. Wat muziek met ons doet Muziek kan je hart binnenstormen; je tot tranen ontroeren of intens gelukkig maken. Even helemaal uit je dak terwijl niemand...

Laatste nieuws

Categorieën

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp