Skip to content
Van Oorschot Aluminium Groep5700

Het begon met een biertje bij carnavalsvereniging De Keiebijters. Toen Bart van Oorschot gekroond werd tot Prins Carnaval leerde hij PWK-commissielid Jorgen beter kennen. Dat kwam goed van pas, want Bart wilde een nieuwe huisstijl voor zijn familiebedrijf OAS uit Helmond. Of Jorgen hem daar niet bij kon helpen, was zijn vraag aan Groep5700.

‘Tuurlijk kunnen we dat’, antwoorde Jorgen. ‘Maar die naam, OAS, wat betekent dat precies?’ vroeg Jorgen kritisch. ‘Nog een erfenis van mijn opa Frans’, legde Bart uit. ‘Maar jullie klanten, hoe noemen die jullie?’ vroeg Jorgen. ‘Dat is simpel: gewoon Van Oorschot’, antwoorde Bart. Dan moeten jullie gewoon zo heten, besloot Jorgen. Hij ging aan de slag en ontwierp een aantal logo’s. Met frisse kleuren, de naam van Oorschot en de aluminium kozijnen die ze in heel Nederland leveren.

Kunnen jullie ook een nieuwe website maken?

Trots reed Bart de bedrijfsbus met het nieuw logo voor in Aarle-Rixtel. Nu de signing op de zaak was aangepast, het logo op de nieuwe werkkleding werd gedrukt en het briefpapier vervangen werd, had Bart nog een vraag. Een nieuwe website, kon Jorgen daar ook bij helpen? Dit werd het project van Lisa. Samen met Ingrid ging ze op bezoek bij Van Oorschot in Helmond. Ze haalden verhalen op bij de broers Bart en Mark, spraken met vader Karel en maakten foto’s. Een paar maanden later was de nieuwe website www.vanoorschotaluminium.nl live.

60-jarig jubileum

Dat was mooi op tijd voor de volgende klus. Dit jaar bestaat het familiebedrijf 60 jaar. Vanwege corona kan de familie nu geen groot feest geven voor alle medewerkers, klanten en relaties. Maar Bart wilde toch iets doen om deze mijlpaal niet zomaar voorbij te laten gaan. Kon Jorgen niet iets creatiefs verzinnen? Weer schakelde Jorgen Lisa bij. Met haar eventervaring, bedacht ze een plan om het jubileum te vieren in een klein gezelschap, maar met groot bereik. Samen met Bart, het personeel en zelfs burgemeester Elly Blanksma verraste ze vader Karel van Oorschot. Je leest hier hoe dat ging. Uiteraard was Jorgen ook van de partij. Voor dat biertje én om de foto’s te maken voor bij het persbericht dat Ingrid nog diezelfde middag verspreidde. Want ook daarvoor kun je terecht bij Groep5700.

Op naar de volgende 60 jaar

Bart sloot zijn jubileumspeech af met: ‘op naar de volgende 60 jaar!’ Het hele jubileumjaar zal Groep5700 de familie van Oorschot ondersteunen bij de jubileumactiviteiten. Zo maakt Jorgen een prachtig fotoboek van 60 jaar rijke historie. Organiseert Lisa dat grote knalfeest zodra het weer kan en deelt Ingrid het hele jaar door het laatste nieuws op Facebook, LinkedIn en Instagram. Ook wij kijken uit naar de toekomst van Van Oorschot en dragen ons steentje daar graag aan bij!

Team

Partners