Skip to content
Upprinting-Food

In de krant las Marcel voor het eerst over Foodstarter. Met zijn achtergrond in food, was hij direct enthousiast. Eindelijk een goed initiatief dat niet alleen plannen maakt of concepten bedenkt, maar concreet startende foodondernemers helpt met innovatieve producten op de markt te brengen. Dat moest slagen, vond Marcel. Op kantoor bleek dat oprichter Dirk van Ledden al contact had opgenomen met Udo voor communicatieondersteuning. Het begin van de kickstart van Foodstarter.

Marketing en contentstrategie

‘Wat wil Foodstarter bereiken?’ en ‘Wat is de markt van Foodstarter?’, waren de eerste vragen die Marloes en Marcel stelden tijdens de strategische marketingsessies. Met deze antwoorden konden we Foodstarter op de juiste manier positioneren en kon Udo het verhaal van Foodstarter schrijven. Vervolgens stelden we een ‘Chefs menu’ samen voor de Foodstarter communityleden. Een menukaart van abonnementsvormen, zodat ook Foodstarter zelf een rendabele onderneming zou worden. Hierna namen Mirte en Ingrid het stokje over. Zij maakten een contentstrategie om leads van startende foodondernemers te genereren door het structureel delen van content.

Lancering

Op 10 september vond de officiële launch van Foodstarter plaatst op de nieuwe locatie bij Helicon in Helmond. De week ervoor lieten we de nieuwe website live gaan. Voor maximale zichtbaarheid, stuurden we een persbericht rond en deelden de uitnodiging op social media. Tijdens de openingsavond presenteerde Dirk van Ledden trots zijn eigen onderneming. De hapjes werden verzorgd door de eerste Foodstarter-members. Upprinting Food liet zien hoe zij van voedselreststromen foodconcepten maken met 3D printers. Member Trash’ure taarten presenteerden hun taarten gemaakt van ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Botanic Bites schonk een lekker drankje. Zij maken verrassend voedsel met een veel kleinere ecologische voetafdruk.

De komende periode gaat Foodstarter op eigen kracht verder met de basis die we samen gelegd hebben. Wij wensen Dirk en alle Foodstarter members veel succes!

Wil jij ook groeien of bouwen? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op!

Team

Partners

Geen partners gevonden