Theater Speelhuis

Theater Speelhuis

  Theater Speelhuis in Helmond werd eind december 2012 opgeschrikt door een verwoestende brand, die het prachtige, karakteristieke pand van Piet Blom helemaal vernietigde. De organisatie zag in de weken en maanden na deze tragedie veel op zich afkomen. Op het gebied van communicatie kon het theater wel wat ondersteuning gebruiken. Groep5700 werkt al bijna twintig jaar voor Theater Speelhuis; dat we ons in gingen zetten was dus eigenlijk vanzelfsprekend.

  Aan de slag
  Wat gebeurt er met voorstellingen die gepland stonden? Hebben jullie een tijdelijke locatie? Waar gaan jullie uiteindelijk heen met het theater? Vragen als deze werden er al op de ochtend na de brand gesteld aan medewerkers van het theater. Duidelijk was al direct: de afdeling Marketing en Publiciteit kon alle hulp gebruiken. Groep5700 startte samen met de theatermedewerkers een campagne op om Theater Speelhuis zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen. Belangrijkste boodschap: het pand mag dan wel verwoest zijn, maar het theater leeft! We maakten onder andere posters, advertenties voor diverse lokale en regionale media, persberichten en een blog. Toen besloten werd om, al dan niet tijdelijk, naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk te verhuizen, kwam er weer een heel nieuw traject op gang. Opnieuw ondersteunden we met alle soorten middelen, waaronder een nieuwe logo en een nieuwe huisstijl. Theater ’t Speelhuis werd definitief Theater Speelhuis, zonder het lidwoord.
  Tijdens al deze maanden maakte Gerard van Hal Fotografie prachtige foto’s. Collega Jorgen zorgde voor een prachtig herinneringsboek, voor alle betrokkenen van het theater.

  Nog veel meer gedaan
  We hebben de afgelopen jaren strategische marketing- en communicatiesessies gegeven, een Social Media bijpraatsessie georganiseerd en de maanduitgave jarenlang verzorgd. Daarnaast hebben we teksten geschreven voor brochures en folders, programmagidsen vormgegeven en inhoudelijke bijdragen geleverd aan het 30-jarige jubileum. Naast al deze activiteiten fungeren we als klankbord en ondersteunen we het theater met activiteiten op Twitter en vooral Facebook.