Concept en beeld

De logische uitvloeiing van strategische keuzes, is een communicatieconcept dat nauw aansluit bij de doelgroep je wilt bedienen. Als het voortraject heel goed is, dus als er goed is nagedacht over strategie en campagne, rolt daar bijna vanzelf een heel goed grafisch concept uit. En de middelen, tsja, dat kan dan van alles zijn. Van website tot brochure, van autobelettering tot sfeervol podium en van poster tot video.


Strategisch creatief

Bij Groep5700 zijn we niet zomaar 'creatief'. We zijn geen middelenbureau, zeggen we wel eens - we bedoelen ermee dat we niet zomaar een leuke flyer maken of een website binnen twee dagen uit de grond stampen zonder goed na te denken over functioneel, technisch en grafisch ontwerp. Nee, veel liever werken we vanuit een strategie. Wat is het verhaal van een organisatie, wat zijn de ambities, hoe ziet de markt eruit? Als je hier structureel goed over nadenkt, rollen daar vanzelf effectieve middelen uit. En dan is uiteindelijk die flyer wellicht helemaal geen flyer meer...


Fotografie en video

Een goede tekst is erg belangrijk, maar ook fotografie kan een concept maken of breken. Wij zullen zelf nooit daarop bezuinigen: fotografie is echt gewoon cruciaal. Voor een magazine, een website - noem maar op. We kennen in onze regio verschillende fotografen en filmmakers met wie we graag samenwerken. Het belang van beeld zien we ook heel sterk bij contentmarketing; verhalen worden 80% beter gelezen als ze gepaard gaan met een goed beeld. We adviseren organisaties over hoe je zelf goede voelsprieten ontwikkelt voor het perfecte foto- en videomoment.


Alle verschijningsvormen

We laten ons uiteraard niet beperken tot de geijkte middelen. Van een kleine maar verrassende giveaway tot een metershoog podium, van opvallende en humoristische geveldoeken op zichtlocaties tot jubileumboeken die voor de verandering eens niet ongelezen in een kast verdwijnen. Als je door een wijk in aanbouw rijdt en je ziet je zeventig meter lange bouwdoek met kindertekeningen hangen, dan word je wel warm van binnen!


Verleiden met design

Design is nog te vaak het ondergeschoven kindje in een communicatietraject. Te laat worden vormgevers vaak bij een proces betrokken; "Oja, er moet ook nog iets moois worden gemaakt." Groep5700 laat vormgeving al vanaf het eerste moment onderdeel zijn een proces. Hoe gaan vormen bijdragen aan de gewenste uitstraling? Met welke designelementen (fotografie, vorm, kleur en typografie) kunnen de verschillende be√Įnvloedingsprincipes effectief worden toegepast? Hoe kom je tot keuzes die aansluiten bij de doelen die je wilt bereiken? Verleiden met design: een ambacht dat wij op waarde schatten!