Het is een fenomeen dat de laatste jaren razendsnel aan populariteit wint: de heidag. Gezellig de hele donderdag met het complete team naar een omgeving waar het zoeken naar een openbaar wifi-netwerk vergeefs is. Een dag  samen, zonder prikkels, nadenken en brainstormen over de toekomst van het bedrijf. Want dat er iets moet veranderen, staat wel vast. Anders zat je hier niet met zijn allen op de hei, in een ruimte met naamkaartjes op de tafels, een inspirerende sessiebegeleider in het midden en een flipover in de hoek. ‘We gaan ervoor!’, spreken jullie aan het einde van de dag uit, als Che Guevara’s in casual kleding. De revolutie begint hier.

De volgende dag zet je je pc aan, haal je koffie voor jezelf en je kamergenoot en op de gang vraag je de charmante HR-medewerkster naar haar belangrijkste wapenfeiten van de afgelopen week. Maar dat deed je vóór de heidag allemaal ook al. En dat doe je zes maanden na de heidag nog steeds. Voorzichtig trek je de conclusie: er is helemaal niets veranderd. Alles is bij het oude gebleven.

Patronen doorbreken

Zoals hierboven beschreven gaat het – gelukkig – lang niet altijd, maar wel vaak, weten we uit ervaring. Is dat vreemd? Niet echt. Patronen van medewerkers doorbreek je namelijk niet zomaar. Je zult dit écht goed moeten voorbereiden en faseren.

Dat begint met inspireren. Zorgen voor een goed verhaal, dat de noodzaak om te bewegen beschrijft en uitlegt wat het doel is. Daarna concretiseer je de te nemen stappen. Dat neemt onzekerheid en onduidelijkheid bij de medewerkers weg. Vervolgens organiseer je de gewenste verandering. En zorg je voor draagvlak door daarover intern te communiceren. Maak mensen trots door ze onderdeel te laten zijn van de groei. En laat ze eraan bijdragen.

Samen succesvol realiseren

Pas als deze stappen zijn doorlopen, is het mogelijk om samen succesvol te realiseren. Mét de medewerkers. Door betrokkenheid te genereren, zorg je dat de veranderingsbeweging als het ware van binnenuit komt. Het leidt tot een gevoel van urgentie.

Groep5700 helpt organisaties hun patronen te doorbreken en de spreekwoordelijke neuzen van de medewerkers (sorry voor het cliché) dezelfde kant op te krijgen. Dat alles doen we op een eigentijdse manier, die past bij jouw onderneming. Met dynamiek zorgen we voor beweging. Dat staat vast.